Képanyag

Ne becsüld alá a képek figyelemfelkeltő erejét!

 

Ha belegondolsz, biztosan te is belátod, hogy már kisgyermekként is azokat a könyveket lapozgattuk szívesen, amelyekben a szavak, mondatok  egységét olykor izgalmas, érdekes és látványos rajzok, illusztrációk törték meg. Nem véletlenül. Fantáziánk ilyenkor szárnyra kelt, a határ valós és lehetetlen között elmosódott, és szülői segítség nélkül is remek kis történeteket kerekítettünk magunknak. Birtokolni véltük az olvasni tudás képességét anélkül, hogy egyetlen betűt ismertük volna. Csupán a képek „hangját” meghallva.

 

„A fotó arra hivatott, hogy felrázza a képzelőerőt, nem elég, ha csupán emlékeztetőül szolgál.”

Lucien Hervé

 

Képekre fel!

A képek, grafikák mesélnek, elgondolkodtatnak, elvarázsolnak, megbotránkoztatnak  vagy éppen bizalmat keltenek. A jól megválasztott illusztrációk szinte kézen fogva vezetik végig az olvasót az oldalon: irányítják a figyelmét, felkeltik, majd fenntartják érdeklődését a mondanivalónk iránt. A mi dolgunk csupán annyi, hogy a célt ismerve a megfelelő vizuális világot teremtsük meg számukra a képek és a színek segítségével, mert abból a bizonyos első benyomásból bizony csak egyetlen egy van, és csupán néhány másodpercig tart. Aztán kíméletlenül és akár véglegesen dönt az olvasó: marad vagy elnavigál. Utóbbi esetben sajnos benne van a pakliban, hogy soha többé nem kattint a linkünkre, így természetes hát, hogy az egyetlen járható út, ha arra törekszünk, hogy kellemes, profi és felejthetetlen érzetet keltsünk látogatóinkban rögtön az oldal megjelenésekor. Ennek pedig egyedüli módja, ha mi magunk is igényesek vagyunk, és csak jó minőségű képi anyaggal dolgozunk akár saját, akár vendég „alkotásokról” van szó.

 

Ezen szellemiségtől vezérelve nagyon körültekintően és átgondolva építettük fel weboldalunkat, melyen a saját készítésű fotókon kívül más forrásokból származó felvételek is helyet kaptak (pl. háttérként, illusztrációként). Az ingyenesen letölthető és szabadon felhasználható képek alkotói azonban (megítélésünk szerint) megérdemlik, hogy munkájukat méltó módon (rájuk mutató linkkel is) közzé tegyük, szerepeltessük honlapunkon.

 

„Kit érdekel manapság, amit írnak? A kor nyelve a fotó.”

Rejtő Jenő

A honlapunkon szereplő képek alkotóinak / feltöltőinek neve és a források megjelölése a kártyák hátoldalán található:

Fotó: Geralt

Forrás: pixabay

Fotó: Geralt

Forrás: pixabay

Fotó: Hans

Forrás: pixabay

Fotó: RoonzNL

Forrás: pixabay

Fotó: MD.Saúde

Fotó:
dimitrisvetsikas
1969

Forrás: pixabay

Fotó: Fclaria

Forrás: pixabay

Fotó
Daria-Yakovlevaa

Forrás: pixabay

Fotó:
mohamed_hassan

Forrás: pixabay

Fotó: Manuchi

Forrás: pixabay

Fotó: GDJ

Forrás: pixabay

Feltöltő:
Anshul Yadav

Forrás: clipartkey.com

Fotó: Edurs34

Forrás: pixabay

Restart Fesztivál

Forrás: Facebook